Trwa ładowanie proszę czekać ...

Przepis na pyszne, czekoladowe trufle w owocowym pudrze!

14 lutego 2017

Trufle to pyszne, czekoladowe słodycze, które są najlepsze pod względem konsystencji i smaku. Ponadto są najsmaczniejsze w owocowym pudrze. Puder z kwiatów hibiskusa i owoców jest wyjątkowy, kwaskowy, orzeźwiający, soczyście owocowy, o pięknym jasnomalinowym kolorze. Owoce połączeniu z najlepszymi truflami to najbardziej pociągająca propozycja na tegoroczne Walentynki! Poniżej znajdziesz przepis na pyszne, czekoladowe trufle w owocowym pudrze. Przeczytaj go koniecznie!

Lista niezbędnych składników, potrzebnych do przygotowania pysznego deseru, jakim są czekoladowe trufle w owocowym pudrze!

Zanim zabierzesz się za przygotowanie pysznego deseru, jakim są czekoladowe trufle w owocowym pudrze to koniecznie musisz się zaopatrzyć w niezbędne składniki. W Twojej kuchni nie może zabraknąć takich produktów jak: 150 gram gorzkiej czekolady 70%, 50 gram mlecznej czekolady oraz 100 gram serka mascarpone. Poza tym koniecznie powinieneś się zaopatrzyć także w takie składniki jak: jedna łyżka wódki lub likieru owocowego, cukier puder z liofilizowanych owoców: truskawek i malin. Pamiętaj, że wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Taka ilość składników pozwoli Ci na przygotowanie 10 dużych pralinek. Gdy zaopatrzysz się w odpowiednie składniki to najwyższa pora zabrać się za przygotowywanie pysznego deseru, jakim są czekoladowe trufle w owocowym pudrze. Do dzieła!

Przygotowania pysznego deseru, jakim są czekoladowe trufle w owocowym pudrze!

Najpierw musisz obie czekolady roztopić w kąpieli wodnej, lekko przestudzić. Potem należy w misie miksera umieścić serek mascarpone. Po czym powinieneś dodać likier i zmiksować. Następnie należy partiami dodawać roztopioną czekoladę, cały czas miksując, do połączenia. Tak powstałą masę czekoladową musisz schłodzić w lodówce do momentu, aż będzie na tyle gęsta i twarda, że będzie z niej można formować trufle.

Przygotowanie cukru pudru z liofilizowanych owoców!

Jeżeli chodzi o przygotowanie cukru pudru z liofilizowanych owoców to będziesz potrzebować takich składników jak: trzy łyżki liofilizowanych owoców - truskawek i malin oraz cztery łyżki cukru pudru. Gdy zaopatrzysz się w niezbędne składniki to musisz truskawki i maliny włożyć do młynka, zmielić do momentu uzyskania pudru. Potem należy dodać cukier puder, wymieszać, krótko zmielić.
Gdy puder będzie już gotowy, a masa czekoladowa odpowiednio schłodzona to musisz ją wyjąć z lodówki, po czym nabieraj masę łyżką i formuj trufle. Gdy to zrobisz to należy odłożyć całość do lodówki do schłodzenia. Na koniec powinieneś obtaczać trufle w owocowym cukrze pudrze. I gotowe! Smacznego! Ciesz się smakiem pysznych, czekoladowych trufli razem z najbliższymi i rodziną!